Opinie

Kijkt Merel op Twitter?

Merel Westrik presenteerde een topvijf ‘dieren in het nieuws’
Merel Westrik presenteerde een topvijf ‘dieren in het nieuws’

Hoe verleidelijk moet het zijn voor een presentator om na de uitzending op Twitter te kijken? Even naar de wc. Met de broek nog aan zitten op de bril, telefoon pakken, Twitter search.

Oh Merel Westrik, als je de verleiding maar hebt kunnen weerstaan. Anders vrees ik het ergste voor vanavond.

Gisteren begon Westriks dagelijkse WNL-programma Half 8 Live (132.000 kijkers). Het programma was om half 9 afgelopen en om half 10 zat ik nog naar het scherm te staren. Volkomen van slag.

Ik had me nog zo voorgenomen om geen zure recensent te zijn, maar waar had ik naar zitten kijken? Kan ik dit uur van mijn leven nog terugkrijgen?

Als je een nieuw programma dat zes weken De Wereld Draait Door moet doen vergeten begint met de topvijf aan ‘dieren in het nieuws’ weet je het eigenlijk al. For the record: 5. Slang 4. Baviaan 3. Poema 2. Pelikaan 1. Bokito.

Er was een item met Leonie, die ‘elke dag ergens in het land is om iemand in het zonnetje te zetten’. Leonie was in Hengelo om Ilse, die het heel erg moeilijk heeft, een rode fiets met gekleurd mandje te geven. Want haar vriendinnen hadden op Facebook gezien dat Ilse graag een rode fiets met een gekleurd mandje wil hebben.

Zat ik soms naar de lokale omroep te kijken?

We gingen door naar Scheveningen, waar een blonde jongen brutale vragen stelde aan strandgangers. Vast slachtoffer van de crisis, anders ga je toch niet in Nederland op vakantie, of wel dan? „Uw man slaat zich er goed doorheen mevrouw”, aldus de blonde jongen tegen een vrouw met een lelijke zonnebril. „Leuke zonnebril ook.” Paar tieten- en kontshots. Pownews.

Toen Jan Uriot, een imitator van Albert Verlinde, daarna zei wat hij vond van de dood van Amy Winehouse, een jaar geleden, zou ik zweren dat ik RTL Boulevard op had staan. Zeker toen Uriot werd gevraagd of de schietpartij tijdens de première van The Dark Knight Rises nog invloed had op de bezoekcijfers: „Het had totaal geen remmend effect op het bioscoopbezoek. Fantastisch! Geweldig natuurlijk! Helemaal prachtig!”

Wist u trouwens dat Batman-acteur Christian Bale bij de première na al dat handen schudden direct naar zijn auto rende om vochtige doekjes te pakken? Uriot: „Batman is smetman!”

Even schakelen naar het afgebrande gemeentehuis in Waalre waar de burgemeester live meldde dat morgen de meubels uit Hardenberg arriveren. „Iets waar we ontzettend dankbaar voor zijn!”

Dan moest het meest kritiekloze tv-interview uit de geschiedenis met Geert Wilders nog beginnen.

Stijn Bronzwaer vervangt deze week Hans Beerekamp