Ja, zo kun je de Spelen ook aankondigen, Boris

Beeld: screenshot Youtube.com

Ah, de mensen die de Olympische Spelen haten laten van zich horen. En hoe beter je onvrede over het evenement te uiten dan Boris Johnson, de burgemeester van Londen, de Spelen op wel heel bijzondere wijze aan te laten kondigen. Filmpje!

Youtuber Cassetteboy vond het nodig de “fluff-headed loon”, zoals hij Boris Johnson graag omschrijft, de Olympische Spelen op gepaste wijze aan te kondigen. Het filmpje is een vakkundig knip- en plakwerk van de tweedelige documentaire ‘‘After Rome: Holy War and Conquest’ die Boris Johnson presenteerde voor de BBC.

Een korte bloemlezing van Johnsons frasen die ons naar de Spelen zouden moeten te trekken:

“Oh no! No no no! Jesus! God! Something nasty is gonna happen to you. Welcome, to the so-called Games.

London built this superdome, in which there took place entertainments which seemed shocking and depraved. Exactly the same experience as English public school.

The Games was the whore of Babylon.”

Bekijk de ‘alternatieve aankondiging’ van de Spelen door Boris:

Ook Lord Sebastian Coe, de Britse voormalig Olympisch winnaar en voorzitter van het organiserend comité van de Spelen in Londen, wordt op de hak genomen:

“Imagine the collossal expense of constructing the kind of endless higgledy-piggledy encampment full of prostitutes and peddlers and what have you. In honour of one of the biggest thugs and creeps in world history.”

Gelukkig kunnen we in deze post de haters met de liefhebbers verenigen. Er zweeft namelijk ook een filmpje op internet rond van de geschiedenis van de City of London, een stad binnen de stad Londen zelf. Snappen we het nog? Kijk en leer zelf:

    • Judith Laanen