'In september ga ik naar een wedstrijd van FC Barcelona'

None

Naam: Arne Vermeulen (23)

Is: Ober, kok en kassamedewerker

Werkt: bij Lunchroom Dustoch in Middelburg

„Ik heb de leukste baan die er is. Ik droom niet over andere zomerbaantjes, want ik doe niets liever dan dit. Soms sta ik achter de kassa, soms in de keuken en soms help ik in de bediening. Ik help elke dag heel wat mensen zo.”

„Nog nooit heb ik wat laten vallen. En ik werk hier al bijna 2,5 jaar. Tot mijn negentiende zat ik op school, speciaal onderwijs. Ik heb stage gelopen bij een hoveniersbedrijf. Maar dat was te zwaar, dat bestraten. Toen heb ik samen met mijn ouders gekozen om hier naartoe te gaan.”

„In de bediening werken is het leukst. Dan maak ik weleens een praatje met de gasten. Die zijn altijd vriendelijk en vragen vaak hoe het met me gaat. Alleen met Duitse toeristen is dat moeilijk. Ik spreek hun taal niet. De bestelling opnemen gaat wel, hoor. Als ze een tosti willen, wijzen ze dat aan en zet ik een streepje achter het nummertje op hun kaart. Ik laat in de keuken zien wat de gasten hebben besteld en breng de kaart terug naar de gasten. Als ze naar huis gaan, nemen ze hun kaart mee naar de kassa. Een heel handig systeem. Lezen is niet nodig. En sommige collega’s van mij kunnen dat niet. Ik wel. Ik heb nog steeds les, omdat ik het nog beter wil kunnen.”

„Als de lunchroom vol zit, is het hard werken. Op donderdag is het vaak druk. Ook op het terras is er dan geen plekje meer vrij. Volgens mij komen mensen naar Middelburg omdat het hier mooi is. En het strand is dichtbij.”

„Zelf woon ik in Goes. Op mezelf. Elke dag ga ik met de trein naar m’n werk. Als ik weer thuis ben, kook ik zelf. Het liefst maak ik pasta met rode saus. ’s Avonds kijk ik vaak nog even naar Goede Tijden, Slechte Tijden, heel spannend.”

„Ik heb ook nog wat leuks om naar uit te kijken, want in september ga ik op vakantie naar Barcelona. Samen met mijn ouders. Ik ben er nog nooit geweest. We hebben kaartjes voor een voetbalwedstrijd van FC Barcelona, mijn favoriete club. Echt spannend. In zo’n groot stadion ben ik nog nooit geweest.”

„We gaan ook andere dingen doen. Naar het strand, naar een museum. We weten het nog niet precies. Naar een disco ga ik in ieder geval niet. Ik kan niet tegen die herrie. Verder houd ik van variatie. Dan doe je niet steeds hetzelfde. Net als in de lunchroom.”

Tekst & foto Tom Vennink