Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Hongkong getroffen door orkaan Vicente - openbaar leven langzaam op gang

A man reacts while walking past an uprooted tree after Typhoon Vicente hit Hong Kong July 24, 2012. A severe typhoon hit Hong Kong on Tuesday, disrupting business across the financial hub, with offices and the stock market to remain closed for at least part of the morning after the city raised its highest typhoon warning overnight. REUTERS/Tyrone Siu (CHINA - Tags: ENVIRONMENT DISASTER CITYSPACE)
A man reacts while walking past an uprooted tree after Typhoon Vicente hit Hong Kong July 24, 2012. A severe typhoon hit Hong Kong on Tuesday, disrupting business across the financial hub, with offices and the stock market to remain closed for at least part of the morning after the city raised its highest typhoon warning overnight. REUTERS/Tyrone Siu (CHINA - Tags: ENVIRONMENT DISASTER CITYSPACE) Een voorbijganger kijkt verbaasd naar een ontwortelde boom aan de waterkant. Foto Reuters / Tyrone Siu

Hongkong is vannacht getroffen door een van de krachtigste orkanen in de afgelopen tien jaar. De windsnelheid liep op tot 140 kilometer per uur. Meer dan honderd mensen raakten gewond.

Het openbare leven in Hongkong is nagenoeg stil komen te liggen. Vliegtuigen blijven aan de grond en havens, scholen en kantoorpanden zijn gesloten.

De sterkte van de storm is inmiddels afgezwakt van signaal 8 naar 3 (bij signaal 8 wordt alles gesloten). De verwachting is dat het leven in Hongkong vanmiddag weer op gang komt. De beurzen openen om 13.00 uur.

Zie hier de Storify die The Japan Times maakte.