Gele mannetjes uit Despicable Me krijgen eigen film

De 'minions' uit Despicable Me. Beeld: screenshot Youtube.com

Alle gele mannetjes verzamelen! De gele onderdanen van schurk Gru uit animatiefilm Despicable Me (2010) krijgen een eigen film.

Er zijn plannen voor een spinoff voor de ‘minions’, zoals de handlangers van Gru genoemd worden (en ook in de Engelse vertaling zo heten). Precies zoals dit gele mannetje zegt, “whaaaat?” Als de film iets zal lijken op alle teaserfilmpjes die al zijn uitgebracht moet het weer flink lachen worden. Want elk promofilmpje van de minions dat tot nu toe is uitgebracht is best wel hilarisch. En het eindigt steevast met een klein vechtpartijtje. Maar dat hoort erbij, ze zijn immers de ‘kwade handlangers’. Kijk bijvoorbeeld naar hoe een oriëntatiedag eraan toe gaat bij Gru Laboratories:

http://youtu.be/o0tZCn3-wyA

De minions zijn mateloos populair, ze hebben zelfs een eigen attractie in een pretpark in de Universal Studios in Orlando, ‘Despicable Me Minion Mayhem‘. Vandaar dat het niet zo gek is dat er een hele film aan ze gewijd wordt. De minions spreken overigens geen Engels, maar een eigen brabbeltaaltje. De film moet in 2014 uitkomen. In de originele film, Despicable Me, wil de schurk Gru de maan stelen. Zijn gele mannetjes helpen hem daarbij.

Alle minionfilmpjes op een rijtje

In de aanloop naar de release van Despicable Me kwamen er talloze grappige filmpjes uit van de ‘minions’. Een kort overzicht.

Het uitspreken van de filmtitel verloopt niet altijd even vlekkeloos:

Plezier om een doosje met een koebel:

Trainen met de minions? Pas maar op dat je niet platgewalst wordt:

Banana? Banana!

Hihihi, he said ‘butt’!

Sterretje? Ja, hier kan zelfs Carglass niet tegen op:

Hatsa! Voor NBC vormden de minions een piramide:

Despicable Me 2 volgend jaar in bioscopen

De opvolger van Despicable Me, simpelweg Despicable Me 2 getiteld, moet volgend jaar juli in de bioscopen draaien. Uiteraard is daar ook alweer een lollige trailer met de minions van, waarin ze over bananen zingen: