Extra vergadering van Utrechtse raad over asbestvondsten in Kanaleneiland

De Utrechtse gemeenteraad komt vandaag op een extra raadsvergadering bijeen om te praten over het asbest dat is vrijgekomen in de wijk Kanaleneiland. Een meerderheid van de gemeenteraad wilde dat het zomerreces wordt onderbroken omdat ze door de wethouder wil worden bijgepraat over de situatie.

Een deel van Kanaleneiland werd zondag geëvacueerd vanwege asbest, dat eerder in de week werd ontdekt bij werkzaamheden in twee woningen in een flat aan de Stanleylaan. De politie sloot een groot gebied hermetisch af en weerde automobilisten en voetgangers. Maandag bleek dat op meer locaties asbest is gevonden. In totaal zijn 180 woningen ontruimd. Het gebied wordt begrensd door de Amerikalaan, de Livingstonelaan, de Afrikalaan en de Marco Pololaan.

De geëvacueerde bewoners kunnen op zijn vroegst vandaag weer naar huis. Om 09.00 uur overleggen schade-experts met locoburgemeester Gilbert Isabella en de hulpdiensten over de verdere gang van zaken, aldus een woordvoerder van de gemeente. Na dat overleg worden de bewoners op de hoogte gebracht. (NRC)