Drukte op wegen naar de kust

Afgelopen zaterdag begon de trek naar het strand, bijvoorbeeld hier in Scheveningen. Foto Hollandse Hoogte / Roel Visser

Het mooie weer zorgde vanochtend al vroeg voor files op de wegen richting de kust. Volgens een woordvoerder van de ANWB stappen mensen massaal de auto in om de dag door te brengen op het strand.

Rond tien uur ontstonden de eerste opstoppingen, meldt persbureau Novum. Op de A58 voor de Vlaketunnel richting de Zeeuwse kust staat de langste file. Rond 11.30 uur stond er zo’n 21 kilometer. Verder staan strandgangers over enkele kilometers vast op de A12 richting Scheveningen, de A59 en N59 in Zuid-Holland richting Zeeland en op de A20 richting Hoek van Holland. Op de N201 richting Zandvoort staat vier kilometer file.

Ook loopt het vol op binnenwegen naar de stranden van onder meer Egmond en Noordwijk. In de rest van het land is het volgens de woordvoerder rustig. De ANWB raadt strandgangers aan voor vertrek eerst de website van de bond te raadplegen.

Vandaag wordt het voor de tweede dag op rij op veel plaatsen zomers warm. In het binnenland kan de temperatuur oplopen tot 28 graden. Aan zee wordt het met 25 graden iets koeler. Ook de rest van de week blijft het zonnig weer.

    • Pim van den Dool