Ander sportnieuws

Motorcrosser Herlings gewond na ongeluk

Moskou. Motorcrosser Jeffrey Herlings is zondagavond betrokken geraakt bij een auto-ongeluk op een Russische snelweg. Daarbij liep hij een hersenschudding en diverse verwondingen aan het gezicht op. Het 17-jarige talent kwam er relatief goed vanaf: een van de medepassagiers verbrijzelde zijn knie, de ander brak zijn been. Het ongeluk is een smet op het succesvolle weekend, waarbij Herlings met twee overwinningen in de MX2-klasse zijn leidende positie in het klassement verstevigde. De Brabander is intussen weer thuis en zou vanmiddag opnieuw voor onderzoek naar het ziekenhuis gaan. (NRC)

Einde slepende affaire bij Zwitserse club Sion

Sion. FC Sion heeft gisteren bot gevangen bij het hooggerechtshof in Zwitserland. De club zag zijn beroep tegen de uitspraak van CAS van tafel worden geveegd. Het sporttribunaal oordeelde begin dit jaar dat Sion vorig seizoen terecht was uitgesloten van deelname aan de Europa League. De club werd geweerd om het opstellen van zes niet- speelgerechtigde spelers, die ondanks een transferverbod waren aangetrokken. De zaak is nu gesloten, zegt de UEFA. (Novum)

Renner Van Hummel met hernia uit de Tour

Weert. Wielrenner Kenny van Hummel heeft de Tour de France verlaten vanwege een hernia. Dat bleek gisteren uit een scan in het ziekenhuis van Weert. De 29-jarige renner van Vacansoleil moest vorige week in de vijftiende etappe opgeven. „Zojuist een MRI-scan gehad in het ziekenhuis in Weert. Uitslag: hernia rechts, ischias links. Toch niet raar, dat ik moest opgeven”, liet hij gisteren weten op Twitter. (Novum)

Arbitragezaak Büttner en Vitesse om transfer

Arnhem. Voetballer Alexander Büttner spant een arbitragezaak aan tegen zijn werkgever Vitesse. De 23-jarige linksback, die afgelopen week een transfer naar Southampton zag afketsen, stuurt al enige tijd aan op vertrek uit Arnhem. In afwachting van een mogelijke transfer maakt Büttner geen deel meer uit van de selectie. (NRC)

Vincenzo Nibali wint criterium in Boxmeer

Boxmeer. Vincenzo Nibali heeft gisterenavond het wielercriterium in Boxmeer gewonnen. De 27-jarige Italiaan van Liquigas, derde in de Tour de France, versloeg Raborenner Laurens ten Dam en de Duitser Christian Knees van Sky. De winnaar van vorig jaar, Lars Boom, ontbrak net als veel andere toppers. Zij bereiden zich voor op de olympische wegwedstrijd van zaterdag. (Novum)

FC Twente legt Duits talent Hölscher vast

Enschede. FC Twente heeft de 17-jarige Duitse middenvelder Tim Hölscher een driejarig contract laten tekenen. Dat meldde de Enschede voetbalclub vanmorgen. Hölscher stapte in 2008 over van de jeugd van Schalke 04 en loopt nu stage bij het eerste. Tegen Santa Coloma uit Andorra in de eerste voorronde van de Europa League debuteerde hij deze maand in het A-elftal. (Novum)

Santana en Flamengo voor 5de keer uit elkaar

Rio de Janeiro. De Braziliaanse voetbalclub Flamengo heeft voor de vijfde keer afscheid genomen van Joel Santana. De 63-jarige trainer werd gisteren wegens slechte prestaties ontslagen. (Novum)