Wil de echte Hemingway opstaan?

Charlie Chaplin deed ooit mee aan een Charlie Chaplin-lookalikewedstrijd. Hij haalde de finale niet. De man om wie deze lookalikecompetitie draait, kan er zelf niet bij zijn. Schrijver Ernest Hemingway overleed in 1961. Maar hij wordt elk jaar herdacht in Key West, Florida, tijdens de Hemingway Days. Met onder andere een lookalikewedstrijd in Sloppy Joe’s Bar.

De winnaar van de 32e editie is Greg Fawcett, in het midden van de foto. Hij werd zaterdag in de finale verkozen tot de beste ‘Papa’ Hemingway-lookalike. Daarmee liet hij 139 andere deelnemers met witte baarden en beige shirts achter zich.

Volgens de verhalen schreef Ernest Hemingway zijn klassieker A Farewell to Arms terwijl hij boven een Ford-dealer in Key West woonde. Hij werd door ijzerwarenhandelaar Charles Thompson uitgenodigd met een groep te gaan diepzeevissen. Daar kreeg Hemingway de bijnaam Papa. Ook Joe Russell, oftewel Sloppy Joe, behoorde tot die groep.

Later verhuisde Hemingway met zijn vrouw Pauline naar een duur huis aan Whitehead Street, nummer 907. Dat huis was een huwelijksgeschenk van Paulines rijke oom, Gus Pfeiffer. In 1939 verruilde Hemingway Key West voor Havanna, na zijn scheiding van Pauline.

Tijdens de Hemingway Days zijn er naast de lookalikewedstrijd onder andere lezingen en tentoonstellingen over de schrijver en een viswedstrijd.