Wil de echte Hemingway opstaan?

Greg Fawcett (front, C) gets a congratulatory kiss from Matt Gineo (R) after being crowned the winner of the 2012 "Papa" Hemingway Look-Alike Contest in Key West, Florida July 21, 2012. Gineo won the contest in 2011. Fawcett of Cornelius, North Carolina, defeated 139 other Ernest Hemingway look-alikes who competed in preliminary and final rounds at Sloppy Joe's Bar. The contest was a highlight event of the island city's Hemingway Days celebration that concludes on July 22. REUTERS/Andy Newman/Florida Keys News Bureau/Handout (UNITED STATES - Tags: SOCIETY MEDIA) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS
Greg Fawcett (front, C) gets a congratulatory kiss from Matt Gineo (R) after being crowned the winner of the 2012 "Papa" Hemingway Look-Alike Contest in Key West, Florida July 21, 2012. Gineo won the contest in 2011. Fawcett of Cornelius, North Carolina, defeated 139 other Ernest Hemingway look-alikes who competed in preliminary and final rounds at Sloppy Joe's Bar. The contest was a highlight event of the island city's Hemingway Days celebration that concludes on July 22. REUTERS/Andy Newman/Florida Keys News Bureau/Handout (UNITED STATES - Tags: SOCIETY MEDIA) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS Reuters

Charlie Chaplin deed ooit mee aan een Charlie Chaplin-lookalikewedstrijd. Hij haalde de finale niet. De man om wie deze lookalikecompetitie draait, kan er zelf niet bij zijn. Schrijver Ernest Hemingway overleed in 1961. Maar hij wordt elk jaar herdacht in Key West, Florida, tijdens de Hemingway Days. Met onder andere een lookalikewedstrijd in Sloppy Joe’s Bar.

De winnaar van de 32e editie is Greg Fawcett, in het midden van de foto. Hij werd zaterdag in de finale verkozen tot de beste ‘Papa’ Hemingway-lookalike. Daarmee liet hij 139 andere deelnemers met witte baarden en beige shirts achter zich.

Volgens de verhalen schreef Ernest Hemingway zijn klassieker A Farewell to Arms terwijl hij boven een Ford-dealer in Key West woonde. Hij werd door ijzerwarenhandelaar Charles Thompson uitgenodigd met een groep te gaan diepzeevissen. Daar kreeg Hemingway de bijnaam Papa. Ook Joe Russell, oftewel Sloppy Joe, behoorde tot die groep.

Later verhuisde Hemingway met zijn vrouw Pauline naar een duur huis aan Whitehead Street, nummer 907. Dat huis was een huwelijksgeschenk van Paulines rijke oom, Gus Pfeiffer. In 1939 verruilde Hemingway Key West voor Havanna, na zijn scheiding van Pauline.

Tijdens de Hemingway Days zijn er naast de lookalikewedstrijd onder andere lezingen en tentoonstellingen over de schrijver en een viswedstrijd.