Weer

We hebben een zomerse week voor de boeg met prachtige strakblauwe luchten en hier en daar mogelijk zelfs een dag met 30 graden.

Een omvangrijk hogedrukgebied dat de komende dagen langzaam via Polen richting Rusland trekt, stuwt vanuit het zuidoosten warme, droge lucht deze kant op. Niet alleen overdag wordt het daardoor warmer en zonniger, ook ’s nachts koelt het langzaam steeds minder af, met tegen het weekend zwoele nachten.

Warmte alom dus deze week, maar helaas ook weer afkoeling uiteindelijk in het komende weekend. Vanuit Frankrijk trekken in de loop van vrijdag namelijk onweersbuien over het land, waarna we zaterdag weer in de koelte zitten.

Aankomende nacht blijft het helder. Met als laagste temperatuur 11 graden op een enkele plek landinwaarts, is het al een stuk minder fris dan afgelopen nacht. Toen koelde het in Noord-Brabant af naar 6 graden. Aan de Zeeuwse kust wordt het vannacht overigens niet kouder dan een graad of 17.

Morgen warmt het snel op. De hele dag is het wolkenloos en zonnig met snel stijgende temperaturen. In de middag bereikt deze zijn maximum van 25 graden aan zee tot 28 graden landinwaarts.