Utrechtse gemeenteraad vervroegd bijeen om asbest

De Utrechtse gemeenteraad komt aanstaande woensdag vervroegd bij elkaar voor een extra raadsvergadering over de vrijgekomen asbest in de wijk Kanaleneiland. Foto Hollandse Hoogte

De Utrechtse gemeenteraad komt woensdagochtend op een extra raadsvergadering bij elkaar om te praten over het asbest dat is vrijgekomen in de wijk Kanaleneiland. Een meerderheid van de raad wilde dat het zomerreces werd onderbroken om door de wethouder te worden bijgepraat over de situatie in de wijk.

Dat meldt persbureau Novum.

D66-raadslid Arjan Kleuver zegt tegenover de NOS dat de raad een uitgebreid feitenrelaas van de wethouder wil horen, zodat de partijen kunnen beoordelen of er juist is gehandeld:

“Maar het belangrijkste is dat de bewoners volledig en eerlijk worden geïnformeerd en dat ze snel weer naar huis kunnen.”

Volgens de NOS weten de bewoners niet waar ze aan toe zijn:

Een deel van de Utrechtse wijk Kanaleneiland werd gisteren geëvacueerd vanwege asbest. De politie sloot een groot gebied hermetisch af en automobilisten en voetgangers mogen het gebied niet meer in.

Vandaag bleek dat op meer locaties asbest is gevonden. Daarop moesten nog eens tientallen gezinnen hun huizen verlaten. Volgens de NOS zijn nu in totaal 180 woningen ontruimd.

De asbest werd eerder vorige week ontdekt bij werkzaamheden in twee woningen in een flat aan de Stanleylaan. Er werd een onderzoek ingesteld en gisterochtend bleek dat de asbest op daken van woningen en garageboxen terecht is gekomen.