Tientallen doden door regen China

TOPSHOTS - A woman walks on a flooded street during heavy rainfall in Beijing on July 21, 2012. Over 60 percent of Beijing's annual rainfall falls in July and August when as the East Asian monsoon brings relief from the city's usually dry and arid climate. TOPSHOTS / AFP PHOTO / Ed Jones AFP

Zeker tien mensen zijn zaterdagnacht in Peking om het leven gekomen door de grootste regenbuien in de Chinese hoofdstad in zestig jaar. In de rest van het land kwamen nog eens zeker tien mensen om. Door de heftige regen worden bomen ontveld. Ook ontstaan er aardverschuivingen. In Peking vielen twee doden door instortende daken. Eén persoon werd door de bliksem getroffen. Verder werd iemand geëlektrocuteerd door een omgevallen hoogspanningslijn. China wordt elke zomer getroffen door heftige regenval, maar in Peking is het normaal gesproken relatief droog. AP