Snoop Dogg blijft hangen in z’n eigen trip en wordt Snoop Lion

Dat rapper en muzikant Snoop Dogg wel van het groene gras houdt wisten we al, maar het lijkt erop dat hij is blijven hangen in z’n eigen trip. Snoop is namelijk een nieuwe muzikale weg ingeslagen: die van de reggae. En nee, dit is geen grap.

Screenshot snooplion.com

Dat rapper en muzikant Snoop Dogg wel van het groene gras houdt wisten we al, maar het lijkt erop dat hij is blijven hangen in z’n eigen trip. Snoop is namelijk een nieuwe muzikale weg ingeslagen: die van de reggae. En nee, dit is geen grap.

Op Twitter ging de bekendmaking van dit heugelijke feit vergezeld van een blij “Sendin the positive vibes all around!!! jahh!!! rastafari!!!” Ook vond Snoop het voor zijn nieuwe project nodig een nieuwe artiestennaam te bedenken. Niet langer Dogg maar Snoop Lion. Leeuwen zijn namelijk stoerder. Net als zijn nieuwe nummer, dat de indrukwekkende titel ‘La La La’ draagt. Toegegeven, het is best een relaxt reggaeliedje met dat golvende basloopje en gastvocalen van Jovi Rockwell.

Beluister ‘La La La’:

Lekker low-fi videoclipje erbij

De bijbehorende video is ook lekker low-fi, zoals ze een lage kwaliteit in muziekland noemen. Gevalletje ‘camera richten op een platenspeler’ - met toepasselijk groene schijf - en draaien maar:

Goeie obscure songteksten, Snoop

De songteksten zijn ook redelijk obscuur (als je ze al kunt verstaan), maar zo te horen gaat het nummer over de consequenties van je daden (‘you reap what you sow’):

“See them hypocrites they come again / in my discrete dirty lies they might know my friend / though, a story like that happened / and the one who spilled on him will have a problem”

En over hypocriete mensen en leugens. Of zoiets. We kunnen wel hele slechte grappen over de consequenties van wiet maken, maar dat doen we niet.

Nou ok, omdat het kan. Snoop, wat is er gebeurd? Heeft de wiet je vermogen om teksten te schrijven soms aangetast? Want je hitsingle ‘Gin & Juice‘ (1994) was zo slecht nog niet. Maar dat was misschien omdat het al achttien jaar geleden geschreven is. Je recente werk, zoals ‘Young, Wild and Free‘ met mede-rapper Wiz Khalifa, stond ook al niet bol van hoogstaande literatuur. Chille track, maar weer over joints, hè. Wordt dit een patroon?

Snoop experimenteert wel vaker

Ok, ok, ok, Snoop-puristen. De beste man experimenteert wel vaker met andere genres, zoals funk in 2007. Toen bracht hij een enorm gave retroclip bij het nummer ‘Sensual Seduction’ uit:

‘Wisdom. Guidance. Protection.’

Op zijn Facebookpagina valt de volgende verhelderende boodschap te lezen over zijn nieuwe project: “The world needs more love right now. Wisdom. Guidance. Protection.” Duidelijk. Volgens de Soundcloudpagina heeft Snoop Lion als uitvalsbasis de reggaehoofdstad van Jamaica, Kingston. Het nummer is overigens geproduceerd door Major Lazor, beter bekend als de niet geheel onverdienstelijke producer Diplo. Er komt zelfs een heus album aan, getiteld Reincarnated. Dat album moet ergens later dit jaar uitkomen.

Mocht je dit fenomeen willen aanschouwen en ben je vrijdag 3 augustus toevallig in Californië, dan kan dat. Dan staat namelijk het eerste optreden van Snoop Lion gepland.

    • Judith Laanen