PVV verwacht 25 zetels en ‘sluit niemand uit bij regeringsdeelname’

Geert Wilders bij het nieuwe WNL-programma Half 8 Live! samen met presentatrice Merel Westrik. Foto screenshot Half 8 Live!

Geert Wilders verwacht dat de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september zeker 25 zetels zal veroveren. Ook wil hij geen enkele partij uitsluiten als het een coalitie moet vormen.

Dat zei Wilders vanavond tijdens de eerste uitzending van het actualiteitenprogramma Half 8 Live! van omroep WNL. In een recente peiling van TNS-Nippo komt de PVV op 17 zetels, in peilingen van Synovate en Maurice de Hond komt Wilders op 19 zetels.

Bekijk het interview met Wilders hieronder (vanaf 40.11 minuten):
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Wilders herhaalde bij dit zeldzame televisieoptreden zijn standpunt over de Europese noodsteun aan landen als Griekenland en Spanje. Hij is sterk gekant tegen de miljardensteun aan deze noodlijdende economieën. De PVV-leider liet nogmaals weten dat Nederland de miljarden beter kan besteden aan eigen land, tekende persbureau Novum op. Wilders:

“We pakken de Nederlandse burger voor miljarden door maatregelen als een hogere btw en een hogere eigen bijdrage, maar tegelijkertijd steunen we corrupte banken en failliete landen. Dat kan ik niet uitleggen aan de kiezer.”