OM verdenkt Badr Hari van mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet vechtsporter Badr Hari officieel als verdachte van mishandeling. Het OM bevestigde vandaag ook dat er een tweede aangifte is ingediend tegen de 27-jarige kickbokser uit Amsterdam.

Die aangifte komt van Jeroen van den Berg, een van de eigenaren van de Amsterdamse club Air. Hij zou vorig jaar in zijn uitgaansgelegenheid door Hari in elkaar zijn geslagen en daarbij meerdere tanden hebben gebroken. Van den Berg zou in eerste instantie geen aangifte hebben gedaan, op voorwaarde dat Hari zich nooit meer in de club zou vertonen.

Eerder deze maand deed reisondernemer Koen Everink aangifte van mishandeling door Hari. Hij zou tijdens het dancefeest Sensation, van 7 op 8 juli, door onder anderen Hari zijn geslagen en geschopt in een skybox van de Amsterdam Arena. Hij liep daarbij ernstig letsel op. Daarna doken verschillende verhalen op over eerdere mishandelingen, waar Hari bij betrokken zou zijn geweest.

Volgens dagblad De Telegraaf had de politie de afgelopen dagen contact met getuigen en mogelijke slachtoffers die zeggen in het verleden door de Nederlands-Marokkaanse K1-vechter te zijn mishandeld. Een aantal overweegt volgens de krant ook alsnog aangifte te doen.

De politie zou ook beschikken over een foto van een van de andere verdachten van de molestatie van Everink. De recherche zou verwachten op korte termijn Hari en diens partner Estelle Cruijff, die ook in de Arena aanwezig was, te verhoren.