Kortkolom sport

Zege beachvolleybal Schuil en Nummerdor

Rotterdam. Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben gisteren hun laatste toernooi voor de Olympische Spelen in Londen gewonnen. In de finale van het grandslamtoernooi in het Oostenrijkse Klagenfurt was het Nederlandse duo in de finale net iets sterker dan de Brazilianen Marcio Araujo en Pedro Salgado: 14-21, 21-12 en 15-13. Bij de vrouwen toonde het Nederlandse koppel Madelein Meppelink en Sophie van Gestel ook een goede vorm voor de Olympische Spelen. Ze verloren in de finale nipt van Jekaterina Chomjakova en Jevgenia Oekolova uit Rusland: 13-21, 27-25, 10-15. (NRC)

Nederland vierde bij honkbalweek Haarlem

Rotterdam. Het Nederlandse honkbalteam is gisteren als vierde geëindigd bij de Haarlemse Honkbalweek. De wereldkampioen verloor in de strijd om de derde plaats van de college-spelers uit de VS (4-3). Shaldimar Daantji zette Nederland op voorsprong, maar vanaf de vijfde inning kwam de Amerikaanse slagploeg los. In de negende inning werd het door hits van Quinten de Cuba, Bas de Jong en Stijn van der Meer nog even spannend. De Honkbalweek werd gewonnen door Cuba, dat in het uitverkochte Pim Mulierstadion in de finale met 4-2 won van Puerto Rico. (NRC)

Tenniszege De Bakker bij challenger Wallonië

Grez-Doiceau. Thiemo de Bakker heeft gisteren het challengertoernooi (de eerste divisie van het mannentennis) in het Waalse Grez-Doiceau gewonnen. De 23-jarige tennisser was in de finale met 6-4, 3-6 en 7-5 te sterk voor de Roemeen Victor Hanescu. De Bakker was eind mei nog de nummer 398 van de wereld, en is door zijn goede prestaties in de laatste weken gestegen naar de 195ste plaats op de wereldranglijst. Igor Sijsling verloor gisteren de finale van het challengertoernooi in het Canadese Granby van de Canadees Vasek Pospisil: 7-6 en 6-4. (Novum)

Crosser Herlings (17) wint GP in Rusland

Rotterdam. De zeventienjarige motorcrosser Jeffrey Herlings blijft goed presteren. Afgelopen weekend won hij in Rusland de Grote Prijs van Semigorje. Daarmee blijft hij in de race voor de wereldtitel in de MX2-klasse. Met vijf races te gaan, heeft de leider in de WK-stand 49 punten meer dan zijn grote concurrent, de 23-jarige Brit Tommy Searle. Herlings won beide manches met overmacht en scoorde daarmee vijftig punten. Searle finishte als derde en tweede. (NRC)

Transfer Feyenoorder Vlaar naar Villa onzeker

Rotterdam. De transfer van voetballer Ron Vlaar naar Aston Villa gaat waarschijnlijk niet door. De aanvoerder van Feyenoord vindt dat de Engelse club hem aan het lijntje houdt. „De kans dat ik naar Villa ga, is niet zo groot meer”, zei de international gisteren tijdens de ‘open dag’ van de Rotterdamse club. Vorige week was Vlaar nog in Birmingham voor een gesprek, maar daarna vernam hij niets meer van de subtopper uit de Premier League. Feyenoord-coach Ronald Koeman heeft Vlaar een deadline gesteld. Uiterlijk vandaag wil hij weten of Vlaar blijft of niet. (Novum)

Van den Brom wint met Anderlecht Supercup

Rotterdam. John van den Brom heeft zijn eerste prijs als trainer van Anderlecht gewonnen. De Belgische kampioen won gisteren de strijd om de Supercup met 3-2 van Lokeren. Van den Brom kwam deze zomer over van Vitesse, waarmee hij zevende werd in de eredivisie. (NRC)