'IMF wil financiële ondersteuning van Griekenland stopzetten'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou Brussel hebben gezegd geen heil meer te zien in verdere financiële ondersteuning van Griekenland. Dat heeft het Duitse tijdschrift Der Spiegel gisteren op basis van vertrouwelijke informatie gemeld. Griekenland zou zich niet kunnen houden aan de gemaakte afspraken over aflossing van de schulden. Volgens Der Spiegel kan een Grieks faillissement worden voorkomen als de Europese Centrale Bank de terugbetaling van 3,8 miljard euro aan leningen uitstelt. De PVV en de SP hebben laten weten opheldering te willen van het kabinet. De partijen overwegen deze week ondanks het reces een debat aan te vragen.

NRC Handelsblad berichtte vorige week woensdag al dat zeven tot acht landen bereid zouden zijn de leningen aan Griekenland stop te zetten als het land niet voor september alle achterstallige hervormingen en bezuinigingen doorvoert. Novum