Geëvacueerden Utrecht niet voor morgen weer naar huis

Een gebied in de Utrechtse wijk Kanaleneiland werd gisteren afgezet vanwege het vrijkomen van asbest. Dit is een archieffoto, niet gisteren gemaakt in Utrecht. Foto NRC / Arjan de Jongh

De geëvacueerde bewoners van de Utrechtse wijk Kanaleneiland kunnen op zijn vroegst morgen weer naar huis. Van de woningcorporatie Mitros hebben zij te horen gekregen dat ze nog zeker een nacht elders moeten doorbrengen. Dat heeft RTV Utrecht vanochtend gemeld.

Om negen uur zouden schade-experts met locoburgemeester Gilbert Isabella en de hulpdiensten overleggen over de verdere gang van zaken, aldus een woordvoerder van de gemeente. Na dat overleg worden de bewoners op de hoogte gebracht.

Een deel van de wijk werd gistermiddag geëvacueerd vanwege asbest. De politie heeft een groot gebied hermetisch afgesloten. Automobilisten en voetgangers mogen het gebied niet meer in.

Evacuatie bleek nodig na vondst asbest op woningen en garageboxen

De asbest werd eerder vorige week ontdekt bij werkzaamheden in twee woningen in een flat aan de Stanleylaan. Er werd een onderzoek ingesteld en gisterochtend bleek dat de asbest op daken van woningen en garageboxen terecht is gekomen.

Het afgezette gebied werd gisteravond verkleind. Veel bewoners van de wijk hebben de nacht doorgebracht in een hotelkamer of bij vrienden en familie. Het nog afgesloten gebied wordt begrensd door de Amerikalaan, de Livingstonelaan, de Afrikalaan en de Marco Pololaan.