Formule 1: Alonso snelste op circuit Hockenheim

De Spaanse coureur gaat soeverein aan de leiding in de WK-stand.

ROTTERDAM. In de Formule 1 heeft Fernando Alonso gisteren de Grote Prijs van Duitsland gewonnen. De Spaanse coureur van Ferrari bleef op het circuit van Hockenheim de Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) en de Brit Jenson Button (McLaren) net voor. Vettel kreeg na de race echter een tijdstraf van 20 seconden omdat hij Button onreglementair had ingehaald en viel terug naar de vijfde plaats. Daardoor belandde de Fin Kimi Räikkönen alsnog op het podium.

Door zijn overwinning verstevigde Alonso, die twee jaar geleden ook als winnaar over de finish kwam op Hockenheim, zijn koppositie in het WK-klassement. De Spanjaard vertrok gisteren van poleposition. Vettel bleef vrijwel de gehele race in het spoor van Alonso, maar de regerend wereldkampioen slaagde er niet in om de Spanjaard voorbij te gaan. Bij Vettels inhaalmanoeuvre in de één na laatste ronde, waarbij hij Button passeerde, belandde hij buiten de baan. De onreglementaire actie kostte Vettel een podiumplaats.

Lewis Hamilton viel als enige uit tijdens de race. De Brit liep een lekke band op nadat in de eerste ronde rommel op de baan was blijven liggen na een aanrijding. Hamilton klaagde over een instabiele auto en haakte in de 58ste ronde definitief af.

Na tien van de twintig races in dit Formule 1-seizoen gaat Alonso met 154 punten soeverein aan de leiding in het WK-klassement. Alonso heeft 34 punten voorsprong op de nummer twee: de Australiër Mark Webber van Red Bull die als achtste finishte op het circuit van Hockenheim. Zijn ploeggenoot Vettel staat op de derde plaats. Novum, AP