En dit gebeurde nog in het weekend

Twee mannen hebben zaterdagmiddag in Rotterdam twee vrouwen ernstig mishandeld bij een verkeersruzie. Een van de slachtoffers liep een gebroken neus op en de ander een gekneusde kaak. Ze moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen, meldde de politie. De mannen zaten samen in een auto en kregen het rond 12.30 uur met de vrouwen, die samen in een ander voertuig zaten, aan de stok in de wijk Kralingen. Volgens de politie ging het om een „onenigheid in het verkeer”. De mannen, van 35 en 37 jaar, zijn aangehouden en zitten vast. (Novum)

Een sportschool in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is gisterochtend verwoest door brand. De rook was tot in de verre omgeving te zien, meldde de brandweer. Er vielen geen gewonden. De brand in het gebouw werd rond 07.15 uur opgemerkt. Na een uur was het vuur onder controle, maar de brandweer kon niet voorkomen dat het pand werd verwoest. Een grote brand bij een boerenbedrijf in het Limburgse Grevenbicht legde gistermiddag een loods in de as. Er lag stro opgeslagen en er stonden enkele landbouwvoertuigen. Niemand raakte gewond. Er zijn geen gevaarlijke concentraties van stoffen vrijgekomen, aldus de politie. (Novum)

Een vliegtuigje heeft gistermiddag een noodlanding gemaakt in een weiland bij het Friese Stavoren. Het ultralighttoestel landde om 15.15 uur na motorproblemen en sloeg over de kop. De twee inzittenden, een 44-jarige man uit Balk en zijn een jaar jongere zus, zijn ongedeerd, meldde de politie. Wat er precies aan de motor mankeerde is onduidelijk. De luchtvaartpolitie liet weten dat geen strafbare feiten zijn vastgesteld. (Novum)