Alonso steviger aan kop na zege op Hockenheim

In de Formule 1 heeft Fernando Alonso gisteren de GP van Duitsland gewonnen. De Spaanse coureur van Ferrari bleef op circuit Hockenheim de Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) en de Brit Jenson Button (McLaren) net voor.

Vettel kreeg na afloop een tijdstraf van twintig seconden omdat hij Button onreglementair had ingehaald. De Duitse wereldkampioen viel daarmee terug naar de vijfde plaats. Zo belandde de Fin Kimi Räikkönen alsnog op het podium.

Door zijn overwinning op Hockenheim verstevigde Alonso zijn koppositie in het WK-klassement. De Spanjaard vertrok gisteren in de Grand Prix van Duitsland van poleposition. Vettel bleef vrijwel de gehele race in het spoor van Alonso, maar de wereldkampioen slaagde er niet in de Spanjaard voorbij te gaan. Bij Vettels inhaalmanoeuvre in de voorlaatste ronde, waarbij hij Button passeerde, belandde hij buiten de baan. De onreglementaire actie kostte Vettel een podiumplaats. De Duitser won nog nooit op Hockenheim.

Michael Schumacher kon de derde startplek bij ‘zijn’ GP geen passend vervolg geven. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde als zevende, met slechts de snelste ronde als wapenfeit. De 43-jarige recordkampioen wilde niet zeggen of hij volgend jaar nog in de Formule 1 rijdt.

Lewis Hamilton viel als enige uit tijdens de race. De Brit liep een lekke band op nadat in de eerste ronde rommel op de baan was blijven liggen na een aanrijding. Hamilton klaagde na afloop over een instabiele auto en haakte in de 58ste ronde definitief af.

Na tien van de twintig races in dit Formule 1-seizoen gaat Alonso met 154 punten ruim aan de leiding in het klassement om het wereldkampioenschap. Alonso heeft 34 punten voorsprong op nummer twee: de Australiër Mark Webber van Red Bull die gisteren achtste werd. Diens ploeggenoot Vettel staat op de derde plaats. (Novum, AP)