Boobytraps schutter Aurora ontmanteld - Obama naar herdenking

Caption: An F.B.I. agent takes photographs inside the apartment of James Holmes, the suspect who opened fire in a movie theater in Aurora, Colorado July 21, 2012. Authorities have removed all of the explosives from the booby-trapped apartment of Holmes, a graduate student accused in a shooting rampage at a Denver area showing of the new "Batman" film, a law enforcement official said on Saturday. REUTERS/Jeremy Papasso (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST TPX IMAGES OF THE DAY) Een FBI-agent neemt foto's in het appartement van James Holmes, de vermeende schutter van de aanslag in de Century 16-bioscoop in Aurora, Colorado. Foto Reuters / Jeremy Papasso

Alle boobytraps in het appartement van de verdachte van de dodelijke schietpartij in de Century 16-bioscoop in Aurora zijn onschadelijk gemaakt.

Dat meldt persbureau AP. In het huis van de 24-jarige James Holmes waren explosieven, allerlei vloeistoffen en chemicaliën aangebracht die bedoeld waren om “iedereen te doden” die naar binnen wilde komen, aldus hoofd van de politie van Colorado Dan Oates. Nu het appartement van Holmes veilig te betreden is, mogen buurtbewoners weer naar huis.

Volgens Oates laten de boobytraps zien dat Holmes de aanslag van vrijdag, waarbij twaalf mensen omkwamen en 58 mensen gewond raakten, zorgvuldig en “berekenend” heeft voorbereid. De schutter opende aan het begin van de nachtelijke première van de nieuwste Batman-film ‘The Dark Knight Rises’ het vuur op het publiek. Gisteren liet Oates al weten dat Holmes in de maanden voor de aanslag zeker zesduizend stuks munitie had aangeschaft en zijn wapens bij drie verschillende winkels in Colorado had gekocht.

De schietpartij maakt in de Verenigde Staten een debat los over de zeer liberale wapenwet in Colorado. President Obama en zijn Republikeinse tegenstrever Mitt Romney weigeren echter zich hierover uit te laten. Obama reist vandaag af naar Aurora om een herdenkingsplechtigheid van de slachtoffers van de aanslag bij te wonen.

    • Hans Klis