‘Bijltjesdag’ voor Froome of toch Wiggins?

Lukt het Froome vanmiddag nog om Wiggins een kopje kleiner te maken in Parijs? Of blijkt de Brit alsnog oppermachtig in de laatste etappe van de Tour de France? Dat laatste is het meest plausibel, er zal vandaag niets meer veranderen in het algemeen klassement.

Daarin leidt ‘Wiggo’ na zijn tourzege van gisteren met een voorsprong van 3.21 minuten op zijn ploeggenoot. De champagne zal Wiggins dan ook aan het einde van de dag goed smaken.

Philip Freriks blikt voor de NOS alvast vooruit op deze laatste etappe van de Ronde van Frankrijk. De presentator eindigt zijn item op het Place de la Concorde, onheilspellend genoeg de plek waar onder andere koning Lodewijk XVI, Marie Antoinette en de revolutionaire leider Robespierre tot hun einde kwamen.

Zinspeelt Freriks dan toch op een bijltjesdag voor een van de twee koplopers? Maar wat voor een?

Het koersverloop van vandaag leest u hier live mee.

    • Hans Klis