25 jaar Zomergasten: altijd weer naar het volgende fragment

Studio van Zomergasten. Beeld: VPRO

Al 25 jaar lang schuiven bekende Nederlanders aan tafel bij Zomergasten. Vanavond zendt Nederland 2 de eerste aflevering uit van het jubileumseizoen onder leiding van de Vlaamse filosoof, muzikant en tv-maker Jan Leyers. Tijd voor een terugblik.

Leyers volgt onder andere Jelle Brandt Corstius, Bas Heijne en Hanneke Groenteman op als presentator. In totaal twaalf gastheren ontvingen sinds 1988 de 125 gasten. Met wisselend succes, zo bleek de laatste jaren elke keer weer als je een blik wierp op Twitter.

Maar voor de presentatoren en gasten is het ook niet altijd even makkelijk om een marathonzitting van drie uur te vullen, blijkt uit ‘Volgende Fragment’, de jubileumaflevering van Zomergasten. Hierin komen de voorgangers van Leyers aan het woord, samen met een selectie van de 125 gasten die zij moesten interviewen.

Bekijk Volgende Fragment hieronder:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Hans Klis