Zomerse dagen

None

Na het weekeinde krijgen we een paar onvervalste zomerdagen met veel zon en temperaturen die landinwaarts oplopen tot 25 graden. De luchtdruk steeg vandaag al vanwege de nadering van een hogedrukgebied vanuit Engeland, dat morgen in onze omgeving komt te liggen. Dit levert rustiger weer op.

Komende nacht resulteert dit wel weer in een frisse nacht met in het oosten minima rond 7 graden. Maar morgenochtend loopt de temperatuur met veel zon weer snel op. Er ontstaan landinwaarts wel steeds meer stapelwolken waardoor de zon het ’s middags wat moeilijker heeft. Op de stranden blijft het van ’s ochtends vroeg ’s avonds laat zonnig. Het wordt rond de 20 graden.

Begin volgende week wordt aan de westflank van het hogedrukgebied, dat tegen die tijd al weer boven Duitsland ligt en verder oostwaarts beweegt, met een zuidelijke wind warme en droge lucht naar ons land geblazen. Maandag is het volop zonnig en zomers warm met 20 graden aan zee tot rond 25 graden landinwaarts. Dinsdag wordt het zelfs nog een graadje warmer met wat minder wind. Het Waddengebied heeft wat bewolking. Vanaf woensdag komen overal meer wolken voor maar het blijft vrijwel overal droog. De wind draait naar het noorden, waardoor het later in de week weer wat minder warm wordt.