Wat zou jij organiseren?

Fotografe Cindy Heijnen reist door Nederland op zoek naar kleine en grote winnaars en het belang van winnen vandaag de dag.

None

Weddingplanner Annelies van der Gulik won de titel Weddingplanner van het Jaar 2012 bij de Nederlandse TrouwBranche organisatie.

„Toen ik in 2005 weddingplanner werd bestond het beroep een jaar in Nederland. Ik kocht boeken als How to become a Weddingplanner en ‘vertaalde’ die naar eigen inzicht naar de Nederlandse situatie. Wanneer je na zeven jaar een prijs als deze krijgt, voelt dat als een bekroning en bewijs dat je op de goede weg zit. Uit de weddingplanners die zich hadden aangemeld bij De Nederlandse TrouwBranche Organisatie, werden er drie geselecteerd. Die moesten aan de hand van enkele gegevens een case uitwerken en presenteren aan een vakjury. Je kreeg informatie over een koppel en hun budget en moest vertellen wat jij zou organiseren. Ik heb tijdens die presentatie vooral getoond wie ik ben, wat mij uniek maakt. Ook bij klanten werk ik zo; je biedt diensten aan, geen product, bij zo’n eerste gesprek moet je vooral ontdekken of er een ‘klik’ is. Ik wist niet of mijn stijl de jury zou bevallen. Ik heb een promotiepakket gewonnen met onder andere een advertorial. Maar het gaat mij vooral om het gevoel van waardering dat je krijgt door de prijs. Ook de titel en het logo zijn belangrijk, die kan ik op mijn website plaatsen. Het aantal aanmeldingen is niet toegenomen, maar ik vermoed dat dat nog komt. Mensen beginnen trouwerijen voor het komende jaar pas na de zomer te plannen.”

    • Annelies van der Gulik