Vakantiegangers in de file op Europese wegen

File bij Lyon, vorige week. Ook vandaag staan vakantiegangers veel vast op Europese wegen. Foto AFP / Jeff Pachoud

Mensen die vandaag op vakantie gaan met de auto, hebben te kampen met files op Europese wegen. In Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië staat verkeer vast. De ANWB verwacht dat er rond het middaguur ongeveer vijfhonderd kilometer file staat op de Franse wegen.

Dat meldt persbureau Novum. Vooral in het zuidoosten is het raak: in het zuidoosten in de Rhônevallei op de A6 naar Lyon en op de A7 ten zuiden van die stad staan de langste files. De vertraging op de Autoroute du soleil is meer dan een uur.

In Zwitserland staat voor de St. Gotthardtunnel al veertien kilometer file. De wachttijd is daar opgelopen tot ruim twee uur. In Italië is het langzaam rijden en stilstaan op de A22 Brennero richting Verona en in Duitsland staan vooral files in het noorden rond Hamburg en in het zuiden bij München.

De ANWB verwacht het hoogtepunt van de drukte op de Europese wegen rond 13.00 uur. Na 16.00 uur neemt de drukte af.

Update 16.37 uur: De grootste verkeersdrukte op belangrijke vakantieroutes in Europa was rond 15.00 uur achter de rug. De files op de Europese wegen nemen langzaam maar zeker af, laat de ANWB weten. In Frankrijk was de piek rond 13.00 uur met ongeveer vierhonderd kilometer file.

    • Peter Zantingh