Maar Wegener ziet einde snel naderen

None

Hoe moet het toch verder met krantenconcern Wegener? Grootaandeelhouder Mecom weet het ook niet meer. Na weer een reorganisatie en het vertrek van de Amsterdamse beurs, kondigde Mecom vrijdag een strategische heroriëntatie aan. Hoe dat afloopt is de vraag, maar het eerste slachtoffer is al bekend. Topman Tom Toumazis, afkomstig van Endemol, kondigde gisteren zijn vertrek aan. Sinds zijn komst in augustus 2011 was Toumazis aan het saneren geslagen. Hij stopte de samenwerking met gratis dagblad De Pers, formuleerde een nieuwe digitale strategie en kondigde de zoveelste reorganisatie aan bij de uitgever van regionale titels als De Gelderlander, PZC en Eindhovens Dagblad. Mecom was op de Britse beurs vrijdag nog geen 100 miljoen euro waard, een fractie van de 800 miljoen euro die Mecom in 2007 neertelde voor Wegener.