Jens Voigt (40) moet doorgaan

Germany's Jens Voigt rides in a breakaway in the 157,5 km and eighth stage of the 2012 Tour de France cycling race starting in Belfort and finishing in Porrentruy, Switzerland, on July 8, 2012. AFP PHOTO / JOEL SAGET
Germany's Jens Voigt rides in a breakaway in the 157,5 km and eighth stage of the 2012 Tour de France cycling race starting in Belfort and finishing in Porrentruy, Switzerland, on July 8, 2012. AFP PHOTO / JOEL SAGET AFP

Kilometers lang op kop van het jagende peloton om de gele trui van ploeggenoot Fabian Cancellara te verdedigen. Volle bak in de eerste tijdrit om het parcours te testen voor zijn kopmannen. Zelf bijna winnaar in de rit over de Grand Colombier. En kwam de leiding van Radioshack in het ploegenklassement in gevaar na de positieve dopingtest van kopman Frank Schleck? De volgende dag reed hij met zijn 76 kilo bij de eersten over Aubisque, Tourmalet, Aspin en Peyresourde. Was getekend Jens Voigt, van 17 september 1971 uit het Oost-Duitse Grevesmühlen. Uitblinker in zijn vijftiende Tour de France. Waarom stoppen?

    • Maarten Scholten