Heineken boekt succes in het Verre Oosten

None

Heinekentopman Jean-François van Boxmeer is niet de bekendste bestuursvoorzitter van het Nederlandse beursgenoteerde bedrijfsleven. Maar succesvol is de Belg wel. Na overnames van het Britse Scottish & Newcastle in 2008 en het Mexicaanse Femsa in 2010, slaat Heineken nu een slag in het Verre Oosten. De Nederlandse bierbrouwer hoopt voor ruim 3 miljard euro meerderheidsaandeelhouder te worden in Asia Pacific Breweries, een bierbrouwerij in Singapore. Heineken bezit al ruim 40 procent in de brouwer van het biermerk Tiger. Met het bod hoopt Heineken een andere grootaandeelhouder, Fraser & Neave uit te kopen. Of dat lukt is nog de vraag want ook uit Thailand is belangstelling voor de Asia Pacific Breweries. Aandeelhouders, die de koers sinds de crisis in 2008 ruimschoots zagen verdubbelen, zijn vooralsnog voorzichtig positief. Zij hebben vertrouwen in Van Boxmeer.