Brandweervrouw komt om bij bosbranden in Portugal

A man uses a garden hose as a bush fire is seen in the background on the Portuguese island of Madeira July 19, 2012. More than 1,000 firefighters are trying to extinguish forest and bush fires in Portugal after temperatures rose up to 40 degrees Celsius (104 degrees Fahrenheit) in several areas in the country. REUTERS/Duarte Sa (PORTUGAL - Tags: DISASTER ENVIRONMENT)
A man uses a garden hose as a bush fire is seen in the background on the Portuguese island of Madeira July 19, 2012. More than 1,000 firefighters are trying to extinguish forest and bush fires in Portugal after temperatures rose up to 40 degrees Celsius (104 degrees Fahrenheit) in several areas in the country. REUTERS/Duarte Sa (PORTUGAL - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) De bosbranden in Madeira breiden zich in rap tempo uit. Foto Reuters / Duarte Sa

Bij de bosbranden in Portugal is een brandweervrouw om het leven gekomen. In Abrantes, in het midden van Portugal, kwam de vrouw onder een brandweerauto terecht die over de kop was geslagen. Dat meldt de NOS.

In Portugal woeden al dagenlang hevige bosbranden. In de Algarve, in het zuiden, kunnen reddingswerkers het nauwelijks aan. Meer dan duizend reddingswerkers zijn ingezet. Zes brandweermannen zijn bij de branden gewond geraakt.

Ook het eiland Madeira wordt al dagen geteisterd door bosbranden.

    • Marije Willems