Weer

Eindelijk komt het zomerweer weer even terug met een flinke dosis zon en zomerse temperaturen. De vraag blijft alleen, hoe lang kunnen we hiervan genieten? In ieder geval staat de komende week in het teken van flink wat zonneschijn, dankzij een uitloper van een hogedrukgebied die vanaf de oceaan onze kant op komt. De warmte is hierbij alleen van korte duur. Door de ligging van het hogedrukgebied stroomt bij ons koelere lucht vanuit het noordwesten het land binnen.

Het weekend staat in het teken van de overgang naar het zonnige en droge weer met dan nog enkel buitje en meer wolken. Ook vannacht valt er waarschijnlijk nog een enkele bui in het noordwesten van het land. Verder is het droog met flinke opklaringen. Het koelt af naar 8 tot 12 graden.

Morgen ontstaan vooral landinwaarts stapelwolken met een enkel buitje hieruit, aan zee schijnt de zon het meest. De zwakke tot matige noordwestenwind is nog steeds fris, waardoor het niet warmer wordt dan 17 tot 19 graden.

Zondag is het overal droog met hogere temperaturen en meer zon. Maandag en dinsdag zijn zonnige en warme zomerdagen met 21 graden op de stranden en landinwaarts 24 tot 27 graden.