Nadal niet naar Spelen

De olympisch kampioen van vier jaar geleden is niet fit genoeg.

Rotterdam. Rafael Nadal doet niet mee aan de Olympische Spelen in Londen. De Spaanse tennisser, die bij de openingsceremonie de Spaanse vlag zou dragen, zegt niet in conditie te zijn om om een gouden medaille te strijden. De afgelopen weken kampte de nummer drie van de wereldranglijst met een ontsteken pees in zijn knie, waardoor hij gedwongen rust moest houden. Het betekent dat Nadal zijn titel niet kan verdedigen. In Peking (2008) was hij oppermachtig. Hij hoopte op tijd fit te zijn voor de Spelen. Het Spaanse krachtmens zegt alles op alles te hebben gezet om zijn titel te kunnen verdedigen. „Ik probeerde mijn voorbereidingen en trainingen tot het laatste moment te versnellen, maar het mocht niet helpen.” Novum