Locatie gevonden voor tijdelijk gemeentehuis Waalre

Onderzoek bij het gemeentehuis van Waalre nadat het woensdagochtend afbrandde. Foto Hollandse Hoogte / Maarten Hartman

De gemeente Waalre heeft een nieuwe plek gevonden om vanaf volgende week weer aan de slag te gaan. Burgemeester Henri de Wijkerslooth heeft vandaag bekendgemaakt dat het oog is gevallen op het kantorenpark Diepenvoorde in Aalst. Het gemeentehuis van Waalre brandde woensdag af na een aanslag.

Niet het hele ambtelijke apparaat kan daar volgens De Wijkerslooth meteen terecht. Vanaf volgende week is achthonderd vierkante meter beschikbaar en in de weken daarna komt daar nog vierhonderd bij. Dan pas biedt de nieuwe locatie, op een paar kilometer afstand van het afgebrande gemeentehuis, voldoende ruimte voor alle 130 medewerkers.

De burgemeester hoopt dat zijn medewerkers die niet op vakantie zijn volgende week weer allemaal aan de slag kunnen. “Het personeel staat te popelen om weer aan het werk te gaan.”

Het tijdelijke noodloket van de gemeente in een brandweerkazerne is nog steeds niet volledig operationeel. De afgifte van gegevens uit de Gemeentelijke Basisadministratie heeft problemen met de techniek, deelde De Wijkerslooth mee. Hij heeft goede hoop dat dit in de loop van de dag wordt opgelost.