Kortkolom sport

Titelhouder Nadal mist Spelen door blessure

Londen. Rafael Nadal doet niet mee aan de Olympische Spelen in Londen. De Spaanse tennisser, die bij de openingsceremonie de Spaanse vlag zou dragen, zegt niet in conditie te zijn om om een gouden medaille te strijden. De afgelopen weken kreeg de nummer drie van de wereldranglijst last van een ontsteken pees in zijn knie, waardoor hij gedwongen rust moest houden. Het betekent dat Nadal zijn titel niet kan verdedigen. In Peking was hij in 2008 oppermachtig. Nadal toonde zich ontgoocheld in een persbericht. „Ik heb geprobeerd mijn voorbereidingen en trainingen tot het laatste moment te versnellen, maar het mocht niet helpen.” (Novum)

Twente, Vitesse spelen gelijk in Europa League

Enschede. FC Twente en Vitesse hebben gisteravond in de eerste wedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League allebei gelijkgespeeld. FC Twente stelde thuis in Enschede zwaar teleur tegen het Finse Inter Turku: 1-1. Vitesse verspeelde in Bulgarije vier keer een voorsprong bij Lokomotiv Plovdiv: 4-4. De returns zijn volgende week. ‘Uitgoals’ tellen dubbel. (Novum)