In het olympisch dorp

De eerste sporters kwamen deze week aan in Londen, en namen (sommigen na een ongeplande detour van enkele uren door de stad) hun intrek in het olympisch dorp. Zo’n 1.300 (van de 10.400) olympiërs zullen daar de komende weken logeren. Voor anderen is het verboden gebied. Maar dankzij Twitter weten we nu al meer over

Slaapkamer Rebecca Adlington
Slaapkamer Rebecca Adlington Slaapkamer Rebecca Adlington

De eerste sporters kwamen deze week aan in Londen, en namen (sommigen na een ongeplande detour van enkele uren door de stad) hun intrek in het olympisch dorp. Zo’n 1.300 (van de 10.400) olympiërs zullen daar de komende weken logeren. Voor anderen is het verboden gebied.

Maar dankzij Twitter weten we nu al meer over het dorp dan bij voorgaande Spelen. De Britse zwemster Rebecca Adlington maakte bijvoorbeeld onmiddellijk een foto van haar bed:

En een paar uur later:

De Nederlanders maken goed duidelijk waar ze precies zitten, laat chef de mission Maurits Hendriks zien:

De Amerikaanse sprinters Aries Merrit, Tony McQuay en Kerron Clement, die eerder zijn frustratie over de lange busreis had getwitterd, waren enthousiast over het eten:

De Nieuw-Zeelander Mark Todd was minder enthousiast, maar deelde dat alleen met Fairfax news uit zijn eigen land. Die overigens ook een fijn verhaal maakte over seks in het olympisch dorp. Wie zin heeft, kan zich melden bij de Ivoriaan Kouassi Brou, 16 jaar in Peking, maar nu:

“In 2008 I was so young and so shy, so I didn’t interact with the women. But now I’m a big man. So I can try. I will try.”

The Independent meldt verder dat Israël en Iran zo ver mogelijk uit elkaar zijn gehaald, net als het VK en Argentinië, en Duitsland en Griekenland.

Na de Spelen wordt het sportersdorp omgebouwd tot 2.800 appartementen, deels tot sociale woningbouwflats, deels tot koopwoningen. De nieuwe bewoners krijgen er ook een park bij, een kliniek, een school, zwembad, en tennisbanen. De brochure voor toekomstige bewoners belooft:

,,Het beste van ‘oud’ en ‘nieuw’ Londen: traditie en innovatie, in een landschap van kwaliteitsfamiliewoningen, waterwegen, parken en open ruimtes”.

De wijk krijgt de postcode E20 – tot nu toe gereserveerd voor de bewoners van de soap EastEnders.

    • Titia Ketelaar