Daders Waalre te zien op beelden

Op bewakingsbeelden zijn de daders te zien van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre. Dat zei burgemeester Henri de Wijkerslooth gisteren in Nieuwsuur. De beelden tonen de silhouetten van de daders. „Veel verder dan dat gaat het niet”, zei de burgemeester.

Dinsdagnacht reden twee auto’s in op het gemeentehuis van Waalre. De brand die ontstond verwoestte het raadhuis. De twee auto’s zijn enkele uren voor de aanslag gestolen, zo maakte de politie gisteren bekend. Het gaat om een Volkswagen Golf en een Volkswagen Bora, gestolen in Eindhoven en Geldrop.

Veertig rechercheurs onderzoeken de zaak. Dat onderzoek gaat volgens de burgemeester „alle kanten op”. „Maar natuurlijk wel met een professionele blik op wat de meest voor de hand liggende scenario’s zijn.” In Waalre bestaat onenigheid tussen gemeente en bewoners van een woonwagenkamp. De kampbewoners verzetten zich tegen een nieuw bestemmingsplan dat bedrijven in het kamp, zoals autosloperijen, verbiedt.

Inwoners van Waalre zouden vanaf vandaag voor burgerzaken terecht kunnen bij een noodloket in een brandweerkazerne in Aalst. Maar door technische problemen bleek het loket niet klaar voor gebruik.