Weer veel uitvallers bij Nijmeegse Vierdaagse: 935 wandelaars

Nederland, Groesbeek, 19-7-2012 4 daagse, Dag van groesbeek, zevenheuvelenweg. Af en toe valt er regen .De vierdaagse is het grootste wandelevenement ter wereld. (Groter bestand beschikbaar indien gewenst). Foto: Flip Franssen/Hollandse Hoogte
Nederland, Groesbeek, 19-7-2012 4 daagse, Dag van groesbeek, zevenheuvelenweg. Af en toe valt er regen .De vierdaagse is het grootste wandelevenement ter wereld. (Groter bestand beschikbaar indien gewenst). Foto: Flip Franssen/Hollandse Hoogte De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Foto Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Op de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 935 wandelaars voor de eindstreep afgehaakt.

Uiteindelijk wisten 38.470 deelnemers vandaag ondanks de regen de etappe te volbrengen, meldt de organisatie aan persbureau Novum. Op de eerste dag van de 96e editie vielen 317 wandelaars uit. De tweede dag, traditioneel de zwaarste dag, telde 908 uitvallers. Vorig jaar vielen op de derde dag 643 wandelaars uit.

Morgen is de laatste dag van de Vierdaagse. De laatste dag kent traditioneel weinig uitvallers. Vorig jaar moesten 174 wandelaars er op de vierde dag toch het bijltje bij neergooien.

    • Hans Klis