Weer

Een stijgende luchtdruk kondigt een flinke weersverbetering aan. Achter de wegtrekkende depressie is het aanvankelijk nog wel koel voor de tijd van het jaar maar volgend week wordt het echt even zomer in Nederland.

Morgen zitten we nog in de koele oceaanlucht die met een in kracht afnemende noordwestelijke wind wordt aangevoerd. In de zuidelijke provincies hangt nog veel bewolking en vallen er enkele buien. In de rest van het land komt de zon geregeld te voorschijn. In het noordoosten worden opklaringen afgewisseld door een enkel buitje. De temperatuur komt nog niet verder dan gemiddeld over het land een graad of 18.

Zaterdag is het rustig weer met in de ochtend flink wat zon. Overdag ontstaan flink wat stapelwolken en vooral in het zuiden kan er plaatselijk nog een licht buitje vallen. Bij een zwakke tot matige noordwestelijke wind wordt het nog altijd niet warmer dan een graad of 18.

Zondag begint schitterend met volop zon. In de loop van de ochtend ontstaan boven land flink wat stapelwolken. Aan zee blijft het wel overwegend zonnig. De temperatuur wint iets en komt lokaal op 20 graden uit.

Maandag en dinsdag worden zonnig. De temperatuur stijgt naar 20 tot 25 graden.