Vijf minuten geleden stonden ze daar, nu vaagt een modderstroom alles weg

Een correspondent van de Canadese nieuwsorganisatie Global National was onlangs met zijn ploeg aan het filmen bij een rivier in het zuiden van het land. Ze waren er net weg toen een enorme modderstroom alles kwam wegvagen. Vanuit de boot bleven de camera’s lopen.

Francis Silvaggio is correspondent voor Global National in Alberta, een provincie van Canada. Dit filmpje werd opgenomen in Johnsons Landing, op de grens tussen Brits-Colombia en Alberta (zie dit Google maps-kaartje). “Vijf minuten geleden waren we daar nog”, zegt Silvaggio. “We zouden zijn weggevaagd.”

Modderstromen zijn geen abnormaliteit in Canada; deze week kwamen honderden vakantiegangers door toedoen ervan vast te zitten in Fairmont Hot Springs, ongeveer honderd kilometer verderop.

    • Peter Zantingh