Rafael Nadal niet naar Olympische Spelen vanwege slechte conditie

Caption: Rafael Nadal of Spain dries himself off after he lost the third set to Lukas Rosol of the Czech Republic during a second round men's singles match at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, England, Thursday, June 28, 2012. (AP Photo/Anja Niedringhaus)
Caption: Rafael Nadal of Spain dries himself off after he lost the third set to Lukas Rosol of the Czech Republic during a second round men's singles match at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, England, Thursday, June 28, 2012. (AP Photo/Anja Niedringhaus) Rafael Nadal na zijn nederlaag tegen Lukas Rosol op Wimbledon, 28 juni 2012. Foto AP / Anja Niedringhaus

Rafael Nadal heeft zich teruggetrokken van deelname aan de Olympische Spelen in Londen. De Spaanse tennisser zegt niet in conditie te zijn voor het toernooi.

Dat meldt persbureau AP. Nadal noemde het een van de “droevigste momenten in zijn carrière” en liet weten dat hij ook niet met de Spaanse delegatie naar de Britse hoofdstad zal afreizen. De Spaanse tennisser was vaandeldrager voor Spanje.

Nadal heeft sinds zijn uitschakeling bij Wimbledon in de wedstrijd tegen de Tsjech Lukas Rosol, niet meer gespeeld. De Spanjaard kampt met een ontstoken kniepees en is daardoor niet in staat zijn Olympische titel te verdedigen, schrijft de BBC.

De reactie van Nadal na zijn uitschakeling bij Wimbledon op 28 juni: