Komkommernieuws

ILLUSTRATION - A slice of a German cucumber is pictured on 30 May, 2011 in Leipzig, eastern Germany. Germany called crisis talks over warnings that an outbreak of E. coli bacteria poisoning, which is believed to have already left 11 dead, was still spreading. Some two weeks after the outbreak was first reported in the north of the country, the number of people contaminated or suspected of having been poisoned by the potentially deadly enterohaemorrhagic E. coli (EHEC) has reached 1,200, according to media reports. Authorities had earlier said they had traced some bacteria on organic cucumbers imported from Spain, a measure which led many supermarkets and shops to remove all Spanish-grown vegetables from their shelves. AFP / JOHANNES EISELE
ILLUSTRATION - A slice of a German cucumber is pictured on 30 May, 2011 in Leipzig, eastern Germany. Germany called crisis talks over warnings that an outbreak of E. coli bacteria poisoning, which is believed to have already left 11 dead, was still spreading. Some two weeks after the outbreak was first reported in the north of the country, the number of people contaminated or suspected of having been poisoned by the potentially deadly enterohaemorrhagic E. coli (EHEC) has reached 1,200, according to media reports. Authorities had earlier said they had traced some bacteria on organic cucumbers imported from Spain, a measure which led many supermarkets and shops to remove all Spanish-grown vegetables from their shelves. AFP / JOHANNES EISELE AFP

Fans bepalen inhoud album Osdorp Posse

De Amsterdamse rapformatie Osdorp Posse komt 14 september met een verzamelalbum. Op het album komt geen nieuw werk, maar klassiekers als ‘Origineel Amsterdams’, ‘Moordenaars’ en ‘Geen slaap tot Osdorp’. De groep, bestaande uit Def P, IJsblok, Seda en King Arthur, ging in 2009 uit elkaar. Fans mogen stemmen welke 100 klassiekers er op het album terechtkomen via www.osdorppossetop100.nl

Werknemer Burger King ontslagen om foto

Burger King heeft een van haar medewerkers in de Amerikaanse staat Ohio ontslagen met hulp van Anonymous. Het internetcollectief plaatste een foto van de man waarop hij in een bak met sla stond op het fotoforum 4chan. Via zijn GPS-gegevens wist Anonymous hem te vinden. Dat meldt de Huffington Post. De man was al jaren in dienst bij de hamburgerketen, maar werd op staande voet ontslagen.

Protestmars tegen slecht weer

Zaterdag wordt in Amsterdam een protestmars gehouden tegen het slechte weer. Actiecomité Stop het Slechte Weer (ASSW) heeft een Facebookpagina opgezet. Eenieder die ‘er wat aan wil doen, in plaats van lijdzaam het slachtoffer te zijn van deze De Bilt- terreur’, is welkom om 13.00 uur op het Rembrandtplein. Daarna gaat het in optocht naar het Leidseplein, met ‘spandoeken met harde teksten’ volgens lokale nieuwszender AT5 . Daar wordt Piet Paulusma ter verantwoording geroepen en een petitie overhandigd aan politici, De Bilt en weerstations.