Film

Girl Model

Het is voor vele meiden een droom om als model je brood te kunnen verdienen. De praktijk is echter vaak veel minder rooskleurig, zoals de documentaire Girl Model laat zien. De documentaire observeert, ondervraagt en luistert. Lang niet alle vragen worden beantwoord, maar de film is het perfecte antidotum tegen alle Next Top Models die deze zomer op televisie weer in herhaling gaan. Ontnuchterend. Melancholisch. En in z’n ontluisterende eenzaamheid ook mooi.

In 5 bioscopen

Films in de buitenlucht

Plaza Futura vertoont deze week Medianeras (20 juli) en Persepolis (24 juli) in de buitenlucht. Filmtheater De Bussel in Oosterhout vertoont buiten Les femmes du 6ème étage (21 juli). De Verkade Fabriek in Den Bosch gaat ook deze week de frisse lucht in met The Garden (19 juli), Comme Un Chef (26 juli) en Les Neiges du Kilimandjaro (26 juli).