Diversen

Kunst tussen de rozen

De Zeeuwse Rozentuin, een rozenkwekerij met 5 ha landschapstuinen en duizend verschillende soorten rozen, organiseert een jaarlijks terugkerend kunstproject waarbij de tuinen als platform dienen voor jonge, net afgestudeerde kunstenaars uit Nederland en Vlaanderen. Zij krijgen de gelegenheid vanuit hun eigen visie en creativiteit alle mogelijke kunstvormen zonder restricties aan een breed publiek tentoon te stellen. In tegenstelling tot de afstudeerexposities aan de diverse kunstopleidingen blijkt dat het tentoongestelde werk, geplaatst buiten de veilige omgeving van een school, zich in de tuin van een andere kant laat zien.

T/m 31 aug, Kats, Zeeland. www.zeeuwserozentuin.nl

Young Art Festival

De zevende editie van het Young Art Festival Beverwijk telt ruim negentig acts op negen verschillende podia. Alle kunsten komen samen, want het festival presenteert onder andere muziek, mode, poëzie en kleinkunst optredens.

20 en 21 juli, Park Westerhout, Beverwijk. www.youngartfestival.nl

West-Afrikaanse muziek

De zondagen tijdens het Zomerprogramma in het Afrika Museum staan in het teken van West-Afrikaanse muziek. 22 juli treedt Zoumana Diarra op met sprankelende klanken op de kora (Afrikaanse harp). Diarra komt uit Mali en is een veelzijdig muzikant. Voor zover bekend is hij de enige muzikant ter wereld die een kora met maar liefst 44 snaren bespeelt. Naast de kora speelt de muzikant ook gitaar, ngoni en ballafoon. In Nederland heeft Zoumana Diarra in veel succesvolle cross-overprojecten gespeeld met artiesten als Trijntje Oosterhuis, Stef Bos en Habib Koite.

22 juli, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur, Afrika museum. www.afrikamuseum.nl

KNIL

De jaarlijkse openbare herdenking van de opheffing van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) in 1950 vindt plaats op het landgoed Bronbeek. Aansluitend aan de kranslegging bij het KNIL-monument wordt om 14.00 uur een minisymposium gehouden met o.a. historicus Hans Goedkoop, bekend als presentator van onder meer Andere tijden, die spreekt over een geschiedenis die binnen zijn familie altijd ongeschreven is gebleven.

26 juli, 12.00 uur, Landgoed Bronbeek, Arnhem. www.bronbeek.nl