Zlatan valt voor oliegeld

Het oliegeld van de Qatar Investment Authority gaf de doorslag voor Zlatan Ibrahimovic. De eigenaren van de Franse voetbalclub Paris Saint Germain (PSG) betalen Ibrahimovic een jaarsalaris van 14 miljoen euro, ruim vijf miljoen euro meer dan de Zweedse aanvaller nu ontvangt bij AC Milan. En dat kon de Zweedse spits niet weigeren.

De overgang van Ibrahimovic (30) naar Parijs was op handen, nadat oud-premier en clubvoorzitter Silvio Berlusconi het nieuws vorige week aankondigde in sportkrant La Gazzetta dello Sport, maar nu is de transfer definitief rond. Eerder trok de Franse topclub de Braziliaan Thiago Silva van AC Milan en de Argentijn Ezequiel Lavezzi van Napoli aan. Voor de drie spelers betaalt PSG in totaal 100 miljoen euro.

PSG werd vorig jaar overgenomen door de Qatar Investment Authority. De nieuwe eigenaren staken veel geld in transfers. Javier Pastore en Mohamed Sissoko verhuisden vorige zomer naar Parijs. Halverwege vorig seizoen werd trainer Antoine Kombouaré ontslagen, naar verluidt wegens een gebrek aan uitstraling. De club stond op dat moment bovenaan in de Franse competitie.

Kombouaré werd vervangen door de Italiaanse oud-international Carlo Ancelotti, oud-trainer van Chelsea en AC Milan. PSG eindigde het seizoen als tweede. De club werd in 1994 voor het laatst landskampioen.

Voor Ibrahimovic wordt PSG de zevende club uit zijn profloopbaan. Eerder speelde hij bij het Zweedse Malmö, Ajax, Internazionale, Juventus, FC Barcelona en AC Milan. Met zijn vijf vorige clubs werd hij ten minste één keer landskampioen. Met een jaarsalaris van 14 miljoen wordt hij de best betaalde speler in de Franse competitie.