Weer

Achter een warmtefront dat afgelopen nacht vooral in de noordelijke provincie regen van betekenis afleverde, stroomde vandaag warme lucht naar Nederland, met vooral in het zuidoosten zon. Door de combinatie van zon en warme lucht werd het in Limburg het warmst. De warme lucht wordt vanavond en vannacht alweer verdreven door een koufront met enkele regen- en onweersbuien en een krachtige tot harde wind aan zee. Het wordt komende nacht maximaal 15 graden.

De koude trekt morgenochtend via het zuidoosten het land uit, gevolgd door een paar opklaringen. In de onstabiele lucht ontstaat snel bewolking waaruit op veel plaatsen weer buien ontstaan, in het noorden met onweer. Daarbij waait er een stevige westenwind, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en op de Wadden hard. In de koele lucht wordt het hooguit 17 graden.

Vanaf vrijdag komen we onder invloed van een hogedrukgebied. Het is dan in het noorden droog met periodes zon. Met een matige noordwestenwind blijft het nog wel aan de frisse kant. In het zuiden blijft het bewolkt met enkele regen- en onweersbuien. Vanaf het weekend is het buiten Limburg droog, met vooral langs de kust zon. Volgende week wordt het warmer.