Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Fränk Schleck vermoedt te zijn vergiftigd

Fränk Schleck wijt zijn positieve test in de Tour de France aan vergiftiging. Dat laat de 32-jarige Luxemburger weten in een verklaring aan RTL Luxemburg. “Als mijn B-staal de overtreding bevestigt, doe ik aangifte van vergiftiging.” De renner van Radioshack-Nissan heeft nog geen idee hoe het verboden middel in zijn bloed is gekomen. Schleck, die

Frank Schleck is positief getest op het verboden ‘vochtafdrijvende’ middel diureticum Xipamide. Foto AFP / Pascal Pavani
Frank Schleck is positief getest op het verboden ‘vochtafdrijvende’ middel diureticum Xipamide. Foto AFP / Pascal Pavani Frank Schleck is positief getest op het verboden ‘vochtafdrijvende’ middel diureticum Xipamide. Foto AFP / Pascal Pavani

Fränk Schleck wijt zijn positieve test in de Tour de France aan vergiftiging. Dat laat de 32-jarige Luxemburger weten in een verklaring aan RTL Luxemburg. “Als mijn B-staal de overtreding bevestigt, doe ik aangifte van vergiftiging.” De renner van Radioshack-Nissan heeft nog geen idee hoe het verboden middel in zijn bloed is gekomen.

De verklaring van Frank SchleckDe verklaring van Frank Schleck

Schleck, die ontkent doping te hebben gebruikt, verliet gisteren de Tour, nadat bekend werd dat hij positief had getest op het middel Xipamide. Na afloop van de dertiende etappe zaterdag werden sporen van dat middel in zijn bloed gevonden. Hij stond twaalfde in het algemeen klassement.

Zijn jongere broer Andy Schleck weet zeker dat Fränk geen doping heeft gebruikt. “Mijn leven en mijn familie wil ik daar op zetten”, laat Andy weten aan Le Parisien. De jongste Schleck moest de Tour aan zich voorbij laten gaan vanwege een bekkenbreuk.