Kortkolom sport

Ex-voetbalinternational Dick Nanninga in coma

Rotterdam. Oud-voetbalinternational Dick Nanninga ligt in een coma in een ziekenhuis in Genk. Dat meldden diverse media in Nederland en België. De 63-jarige Nanninga moest een operatie ondergaan waarbij zijn onderbeen werd geamputeerd. Na de operatie is hij kunstmatig in coma gebracht, maar het is de artsen niet gelukt hem te wekken. Nanninga voetbalde voor Veendam, Roda JC, Hongkong, MVV en Oranje. Hij is de enige Nederlander die in een WK-finale een velddoelpunt maakte. Hij deed dat in 1978 tegen de latere winnaar Argentinië. Johan Neeskens scoorde in de verloren finale van 1974, maar deed dat uit een strafschop. (NRC)

Basketbalheld Lin van NY Knicks naar Rockets

Rotterdam. De Amerikaanse basketballer Jeremy Lin speelt volgend seizoen bij de Houston Rockets. Lin komt over van de New York Knicks, waar hij vorig seizoen doorbrak. Lin groeide uit tot een van de populairste spelers in de NBA. De hype rond zijn persoon werd omschreven als Linsanity. Onder zijn aanvoering plaatsten de Knicks zich voor de play-offs. Door een knieblessure miste de speler van Taiwanese afkomst de beslissende fase in de competitie. Lin gaat bij in Houston 25 miljoen dollar verdienen in drie jaar. (Novum)

Oranje klopt Japan in honkbalweek Haarlem

Rotterdam. Het Nederlands honkbalteam heeft gisteren de derde wedstrijd in de Haarlemse Honkbalweek gewonnen van Japan. Het werd 18-3 voor de formatie van bondscoach Brian Farley. (NRC)