Kim Jong-Un wordt maarschalk van het leger, net als zijn vader was

Kim Jong-Un is benoemd tot maarschalk van het Noord-Koreaanse leger. De leider van het land heeft daarmee nu de hoogste militaire rang gekregen - een rang die sinds de dood van zijn vader niet ingevuld was.

Het staatspersbureau KCNA meldde dat vannacht middels een korte verklaring in een speciaal ingelast nieuwsbulletin. Kim, die de leider over het land werd nadat zijn vader, Kim Jong-Il, in december overleed, verstevigt hiermee zijn grip op de macht.

Afgelopen maandag werd er al wat geschoven bij het Noord-Koreaanse leger, met miljoenen militairen de machtigste instelling van het land. Ri Yong-hoi werd toen zijn titel van commandant van de strijdkrachten ontnomen - volgens de officiële lezing wegens ziekte, maar volgens waarnemers is het aannemelijk dat hij om tactische redenen terzijde geschoven is.

Kim kreeg in december, een kleine week na het overlijden van zijn vader, de titel van opperste legerleider. Met deze nieuwste promotie heeft hij de benoeming die zijn vader ook had.