Kijktips

A man believed to have taken part in a recent riot in London leaves Highbury Corner Magistrates Court in east London, on August 10, 2011. The court is one of four in London processing hundreds of people charged in connection with the recent riots in the city. Meanwhile Prime Minister David Cameron said a "fightback" had begun Wednesday against Britain's worst riots in a generation, as he authorised the use of water cannon for the first time outside Northern Ireland. AFP PHOTO / BEN STANSALL
A man believed to have taken part in a recent riot in London leaves Highbury Corner Magistrates Court in east London, on August 10, 2011. The court is one of four in London processing hundreds of people charged in connection with the recent riots in the city. Meanwhile Prime Minister David Cameron said a "fightback" had begun Wednesday against Britain's worst riots in a generation, as he authorised the use of water cannon for the first time outside Northern Ireland. AFP PHOTO / BEN STANSALL AFP

Film

50 First Dates.

(Peter Segal, 2004, VS). In komische variant op mengsel van Groundhog Day en Memento heeft Drew Barrymore geen kortetermijngeheugen. Daarom kan Adam Sandler haar elke dag strikken voor een eerste afspraakje. Leuk idee, maar ook met minder leuke grappen. RTL 5, 20.30-22.30u.

Bordertown.

(Gregory Nava, 2006, VS). Journaliste Jennifer Lopez onderzoekt het grote aantal (5.000) verkrachtingen en moorden op Mexicaanse vrouwen sinds 1993, in het grensgebied met de VS. En passant komt de cynische grenspolitiek aan bod. Ook met Antonia Banderas en Martin Sheen. RTL 8, 20.30-22.40u.

D.O.A.

(Annabel Jankel & Rocky Morton, 1988, VS). Thriller waarin universiteitsprofessor Dennis Quaid erachter komt dat hij vergiftigd is en nog maar 24 uur te leven heeft. Geholpen door een studente (een nog relatief onbekende Meg Ryan) gaat hij met deze tijdsperiode in het achterhoofd wanhopig op zoek naar de dader. Remake van een film noir uit 1950, met wat meer nadruk op de actie. BBC 1, 00.45-02.15u.

Informatief

Ancient X files.

Wetenschappers en archeologen onderzoeken nieuwe aanwijzingen waaruit zou blijken dat Jeanne d’Arc niet op de brandstapel is gestorven. National Geographic Channel, 21.00-22.00u.

The riots: in their own words.

Slot van een tweedelige documentaireserie waarin zowel de relschoppers als politieagenten worden geïnterviewd over de rellen in 2011 in Britse steden. BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

Come fly with me.

Slotaflevering van een Britse komische quasi-documentaireserie over de gang van zaken in en rond een vliegveld. Peter en Judith vertellen over hun laatste FlyLo reis waar ze te maken kregen met voodoo. Canvas, 22.20-22.50u.